Mitkä ovat lainanhoitokulut?

Me Freedom Rahoituksella tarjoamme luotonmyöntäjältä saadun positiivisen luottopäätöksen yhteydessä erittelyn kaikista kuluista, jotka liittyvät luottoon. Näitä kuluja kutsutaan lainanhoitokuluiksi, jotka vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Kustannuksen tyypistä useimmiten riippuu, onko kyseessä kertaluontoinen vai kuukausittainen lainan lyhennyksen yhteydessä veloitettava kulu.

Nämä termit voivat tuntua hämmentäviltä etenkin, mikäli haet lainaa ensimmäistä kertaa. Tämän johdosta haluammekin tarjota sinulle tietoa yleisemmällä tasolla siitä, mitä nämä lainan kilpailuttamiseen liittyvät termit tarkoittavat. Tällä tavalla lainatarjouksen lukeminen ja lopullisen lainapäätöksen ymmärtäminen käyvät paljon helpommin.

Aloitusmaksu

Monet luotonmyöntäjämme veloittavat asiakkailtaan lainan nostamisen yhteydessä avausmaksun, joka on kertaluontoinen kulu ja näin ollen se maksetaan vain yhden kerran koko asiakkuuden aikana. Tämä kulu pitää yleensä sisällään esimerkiksi luoton perustamiseen ja järjestelyyn liittyvät kulut.

Tilinhoitomaksu

Tilinhoitomaksu on kuukausittainen kulu, joka veloitetaan yleensä luoton hallinnoimiskustannuksena. Tämän kustannus riippuu kuitenkin luotonmyöntäjästä ja se lisätään lainan lyhennyksen sekä koron päälle.

Laskutuslisä

Laskutuslisä on niin ikään kuukausittain veloitettava kulu, joka liittyy postitse lähetettävän laskun kustannuksiin. Tämä kulu vaihtelee niin ikään luotonmyöntäjäkohtaisesti.

Korko

Aiemmin mainittujen lainanhoitokulujen lisäksi luotonmyöntäjät veloittavat lainasummasta koron. Sen summa ilmoitetaan selkeästi lainatarjouksessa, minkä johdosta mahdollisten lainatarjousten keskinäinen vertailu on helppoa kattavan yleiskuvan saamiseksi ja parhaan vaihtoehdon valitsemiseksi. Voit lukea koroista tarkemmin lisää täältä.

Lue mitä asiakkaamme ovat sanoneet meistä

4,7 / 5, perustuu 2 783 arvosteluun
3. toukokuuta 2022
Juha Matti Sakari Suvanto sanoo:

Hienosti ja aktiivisesti olivat yhteydessä ja itse asiakin järjestyi sujuvasti. Lainatarjousten jälkeen tullut seurantasoitto on hyvä idea, muuten asiat voivat jäädä suunnittelun tasolle.

2. toukokuuta 2022
Mika Tapio Ulander sanoo:

Kaikki tapahtui nopeasti ja joustavasti,siitä kiitos. Mitään huonoa en löytänyt.

30. huhtikuuta 2022
Harri Einari Virtanen sanoo:

Kaikki sujui hyvin. Kiitos

27. huhtikuuta 2022
Jaana Katriina Hänninen sanoo:

Kaikki toimi aivan loistavasti ja nopeasti.

Lue lisää arvosteluja