Kannattaako lainaa hakea yhdessä?

Freedom Rahoituksen kautta on mahdollista hakea lainaa ilman vakuutta yhdessä toisen hakijan kanssa. Tätä mukaan lähtevää henkilöä kutsutaan yhteishakijaksi, kun taas alkuperäinen hakija pysyy lainan päähakijana. Näin ollen päähakija lainaa yhdessä rahaa rinnakkaishakijan kanssa.

Mitä rinnakkaishakija tarkoittaa?

Yhteishakija tarkoittaa henkilöä, joka vastaa lainasta yhdessä alun perin luottoa hakeneen päähakijan kanssa. Usein yhteishakija on avio- tai avopuoliso, mutta yhteishakijana voi myös olla joku muu henkilö lähipiiristä, kuten läheinen ystävä tai sukulainen.

Yhteishakija eli toiselta nimeltään rinnakkaishakija voi parantaa mahdollisuuksiasi lainansaantiin, sillä hän voi olla erityisen hyödyllinen suurempia lainasummia hakiessa. Tämä toinen henkilö voi mahdollisesti vaikuttaa myönteisesti lainaan liittyviin ehtoihin.

Näin haet lainaa yhteishakijan kanssa

Rinnakkaishakijan kanssa voi hakea lainaa 60 000 euroon asti 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla, joten summa on sama kuin lainaa haettaisiin yksin. Yhteishakijan liittäminen lainahakemukseen on helppoa, sillä hänet saa hakemukseen mukaan riippumatta siitä, haetaanko lainaa netissä vai puhelimitse.

Netissä löytyvässä hakemuslomakkeessamme on oma osio myös yhteishakijan tiedoille, jotka tulee täyttää yhdessä hänen kanssaan.

Kuka pääsee rinnakkaishakijaksi?

Yhteishakijalle on niin ikään muutamia vaatimuksia, jotka tulee täyttää lainan hakemiseksi. Ne ovat seuraavat:

  • Rinnakkaishakijan tulee olla yli 20-vuotias.
  • Hänellä täytyy olla säännölliset ansiotulot, kuten palkkatulot tai eläke.
  • Rinnakkaishakijalla ei voi olla maksuhäiriömerkintöjä.
  • Yhteishakijan ei tarvitse asua kanssasi samassa taloudessa, mutta edellytyksenä on, että hänellä on suomalainen henkilöturvatunnus.

Yhteishakijan vastuu

Yhteishakijan lisääminen tarkoittaa, että hän on niin ikään juridisesti yhteisesti vastuussa päähakijan kanssa nostetusta luotosta. Mikäli lainan alkuperäiselle hakijalle tulee esimerkiksi taloudellisia haasteita tai maksueriä jää rästiin, siirtyy vastuu koko summan maksamisesta mitä todennäköisemmin rinnakkaishakijalle.

Lue mitä asiakkaamme ovat sanoneet meistä

4,7 / 5, perustuu 2 783 arvosteluun
3. toukokuuta 2022
Juha Matti Sakari Suvanto sanoo:

Hienosti ja aktiivisesti olivat yhteydessä ja itse asiakin järjestyi sujuvasti. Lainatarjousten jälkeen tullut seurantasoitto on hyvä idea, muuten asiat voivat jäädä suunnittelun tasolle.

2. toukokuuta 2022
Mika Tapio Ulander sanoo:

Kaikki tapahtui nopeasti ja joustavasti,siitä kiitos. Mitään huonoa en löytänyt.

30. huhtikuuta 2022
Harri Einari Virtanen sanoo:

Kaikki sujui hyvin. Kiitos

27. huhtikuuta 2022
Jaana Katriina Hänninen sanoo:

Kaikki toimi aivan loistavasti ja nopeasti.

Lue lisää arvosteluja