Mitä tarkoittaa lainan korko?

On kyseessä sitten mikä laina tahansa, siihen sisältyy aina korko, joka on käytännössä luotonmyöntäjälle maksettava kompensaatio rahan lainaamisen ajaksi. Lainan korko sisältyy yleensä osaksi lainanlyhennystä, joten luotonmyöntäjä laskee sen hakijalle valmiiksi osaksi takaisinmaksusuunnitelmaa.

Mitä lainan korko pitää sisällään?

Korkoon vaikuttavat sekä luotonmyöntäjän oma marginaali että sen päälle laskettu viitekorko. On hyvä muistaa, että luoton korko on yksilöllinen asia ja määräytyy sinun luotonottokykysi mukaan. Lisäksi sen suuruuteen vaikuttaa yleensä myös luoton määrä ja haluttu takaisinmaksuaika.

Lainan korko on useimmiten sidottu vallitsevaan korkotasoon, joka määräytyy kansainvälisten keskuspankkien ohjaamien markkinakorkojen perusteella. Näin ollen erityisesti matalien korkojen aikana on hyvä kilpailuttaa lainat, sillä oman luoton korkoa voi saada alhaisemmaksi ja tällä tavalla voi säästää selvää rahaa niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Me Freedom Rahoituksella teemme kaikkemme, jotta saisit lainaa kilpailuttamalla luotonmyöntäjiltämme niin matalan koron kuin on mahdollista.

Freedom Rahoituksella korkojen suuruus vaihtelee välillä 4,99-50,5 prosenttia ja sen suuruuden näkee selkeästi lopullisessa lainatarjouksessa. Lainan korko vaihtelee lisäksi luotonmyöntäjän mukaan, joten tarjoukset voivat olla hyvin erilaisia.

Keskeisiä termejä

Korko muodostuu yleensä luotonmyöntäjän oman marginaalin sekä niin kutsuttujen Euribor-korkojen perusteella. Muutamat luotonmyöntäjät myöntävät vaihtoehtoisesti luottoja, jotka pitävät sisällään marginaalin lisäksi kiinteän koron. Näissä kahdessa asiassa ei ole käytännössä kovinkaan paljon eroa, sillä luotonmyöntäjämme tarjoavat tavasta riippumatta kilpailukykyisiä korkoja.

Koron suuruus lasketaan vakuudettomissa luotoissa useimmiten vuosikorkona. Lainatarjouksissa ilmoitetaan aina nimelliskorko ja todellinen vuosikorko, mikä voi tuntua hämmentävältä. Nimelliskorko pitää sisällään lainan marginaalin ja viitekoron, kun taas todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi mahdolliset muut kustannukset. Näin ollen todellinen vuosikorko antaa kattavamman yleiskuvan lainatarjouksesta.

Lue mitä asiakkaamme ovat sanoneet meistä

4,6/5, perustuu 2 815 arvosteluun
TTs
Tuija Tiainen sanoo:

Luotettava, helppo

19. syyskuuta 2023
Vs
Veikko sanoo:

Nopeasti selvisi saako yhdistelylainanlainan ja kaikki hoitui muutamassa päivässä. Ainoa negatiivine...

19. elokuuta 2023
GMSs
Gamal Mohamed Saheb sanoo:

Great Service

19. heinäkuuta 2023