Mitä tarkoittaa lainan korko?

On kyseessä sitten mikä laina tahansa, siihen sisältyy aina korko, joka on käytännössä luotonmyöntäjälle maksettava kompensaatio rahan lainaamisen ajaksi. Lainan korko sisältyy yleensä osaksi lainanlyhennystä, joten luotonmyöntäjä laskee sen hakijalle valmiiksi osaksi takaisinmaksusuunnitelmaa.

Mitä lainan korko pitää sisällään?

Korkoon vaikuttavat sekä luotonmyöntäjän oma marginaali että sen päälle laskettu viitekorko. On hyvä muistaa, että luoton korko on yksilöllinen asia ja määräytyy sinun luotonottokykysi mukaan. Lisäksi sen suuruuteen vaikuttaa yleensä myös luoton määrä ja haluttu takaisinmaksuaika.

Lainan korko on useimmiten sidottu vallitsevaan korkotasoon, joka määräytyy kansainvälisten keskuspankkien ohjaamien markkinakorkojen perusteella. Näin ollen erityisesti matalien korkojen aikana on hyvä kilpailuttaa lainat, sillä oman luoton korkoa voi saada alhaisemmaksi ja tällä tavalla voi säästää selvää rahaa niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Me Freedom Rahoituksella teemme kaikkemme, jotta saisit lainaa kilpailuttamalla luotonmyöntäjiltämme niin matalan koron kuin on mahdollista.

Freedom Rahoituksella korkojen suuruus vaihtelee välillä 4,99-50,5 prosenttia ja sen suuruuden näkee selkeästi lopullisessa lainatarjouksessa. Lainan korko vaihtelee lisäksi luotonmyöntäjän mukaan, joten tarjoukset voivat olla hyvin erilaisia.

Keskeisiä termejä

Korko muodostuu yleensä luotonmyöntäjän oman marginaalin sekä niin kutsuttujen Euribor-korkojen perusteella. Muutamat luotonmyöntäjät myöntävät vaihtoehtoisesti luottoja, jotka pitävät sisällään marginaalin lisäksi kiinteän koron. Näissä kahdessa asiassa ei ole käytännössä kovinkaan paljon eroa, sillä luotonmyöntäjämme tarjoavat tavasta riippumatta kilpailukykyisiä korkoja.

Koron suuruus lasketaan vakuudettomissa luotoissa useimmiten vuosikorkona. Lainatarjouksissa ilmoitetaan aina nimelliskorko ja todellinen vuosikorko, mikä voi tuntua hämmentävältä. Nimelliskorko pitää sisällään lainan marginaalin ja viitekoron, kun taas todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi mahdolliset muut kustannukset. Näin ollen todellinen vuosikorko antaa kattavamman yleiskuvan lainatarjouksesta.

Lue mitä asiakkaamme ovat sanoneet meistä

4,7 / 5, perustuu 2 800 arvosteluun
13. kesäkuuta 2022
Mika Heikki Eevertti Kalasniem sanoo:

Homma toimi hyvin

13. kesäkuuta 2022
Anne Nieminen sanoo:

Kiitos ! Sujuvaa nopeaa ja ystävällistä palvelua. Santanderin tarjous oli jostain syystä edennyt, sitä ei tainnut kukaan selvittää ? Ei Santandner antsnut uutta isommalle summalle ehkä koska luulivat minun hyväksyneen heidän edellisen ? Autolainan poismaksukin jäi selvittämättä ? Terkuin Anne

12. kesäkuuta 2022
Ilkka Tapani Ali-Melkkilä sanoo:

Hyvin toimii, kiitos.

12. kesäkuuta 2022
Petri Olavi Lehikoinen sanoo:

Hyvä palvelu

Lue lisää arvosteluja