Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu

Voit itse vaikuttaa luottoa hakiessa lainan takaisinmaksun kestoon toivomalla itsellesi sopivan takaisinmaksuajan. Me, Freedom Rahoitus, haluamme vastata asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin mahdollisimman hyvin ja näin ollen tarjoamme vakuudettomien luottojen kilpailutusta joustavasti aina vuoden mittaisesta takaisinmaksuajasta jopa viiteentoista vuoteen. Sivustollamme onkin helppotajuinen lainalaskuri, jota käyttämällä voit laskea itsellesi suuntaa antavan kuukausierän päätöksenteon tueksi.

Lainan takaisinmaksu eli luoton lyhentäminen tapahtuu yleensä kuukausittain. Näet mahdollisten lainatarjousten yhteydessä luotonmyöntäjän tarjoaman kuukausimaksuerän ja takaisinmaksuajan, johon sitoudut lainasopimuksen allekirjoittaessa.

Lainan lyhentäminen voi tapahtua tasaerissä, tasalyhennyksillä tai kiinteissä tasaerissä. Joillain luotonmyöntäjillä on myös mahdollisuus hakea joustoluottoa, jonka lyhennysperusteet vaihtelevat luotonmyöntäjäkohtaisesti ja ne kannattaa lukea huolellisesti.

Luotonmyöntäjä määrittää itse luoton takaisinmaksussa käytettävän lyhennystavan. Esittelemmekin nämä erilaiset takaisinmaksumuodot, jotta voit tutustua niihin tarkemmin ja ymmärtää niiden väliset erot.

Tasaerä eli annuiteetti

Tasaeräinen laina tunnetaan myös nimellä annuiteettilaina. Kaikki takaisinmaksuerät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja lainan takaisinmaksuaika on tässä vaiheessa tarkalleen määritelty. Toisin sanottuna lainaa nostettaessa on jo tiedossa takaisinmaksun viimeisen maksuerän päivämäärä.

Mikäli viitekorko muuttuu, lainan maksuerien suuruus lasketaan uudelleen, mutta laina-aika pysyy edelleen samana. Kun korkotaso nousee, myös maksuerät suurenevat ja jos korko laskee, ne pienenevät.

Tasalyhennys

Tasalyhennyksen maksuerä muodostuu kiinteästä osuudesta pääoman lyhennystä sekä pääoman suuruuden mukaan muuttuvasta osasta korkoa. Sitä mukaan, kun lainan pääoma pienenee, koron euromääräkin pienenee ja maksuerät muuttuvat pienemmiksi.

Korkotason vaihtelut vaikuttavat maksuihin eli jos viitekorko nousee, maksuerät suurenevat ja jos korkotaso laskee, maksut pienenevät. Pääomaa pienentävä lyhennys pysyy kuitenkin jatkuvasti samana.

Kiinteä tasaerä

Kiinteässä tasaerälyhennyksessä kaikki takaisinmaksuerät ovat nimensä mukaisesti kiinteitä eli euromääräisesti ne ovat aina yhtä suuria. Ne koostuvat korkotason mukaan vaihtelevista osuuksista pääoman lyhennystä ja korkoa. Kun viitekorko nousee, maksuerä ei kasva, kuten annuiteettilyhennyksessä eli tasaerälyhennyksessä, vaan laina-aikaa pidennetään.

Lue mitä asiakkaamme ovat sanoneet meistä

4,7/5, perustuu 2 818 arvosteluun
Kaikki Zmartan kautta lainaa ottaneet saavat sähköpostitse arvostelupyynnön Trustpilot-sivustolle. Kaikki saamamme arvostelut ovat profiilisivullamme, vahvistettujen asiakkaidemme arvostelut näkyvät korostettuina. Zmartan verkkosivuille nostetut arvostelut olemme valinneet arvosteluiden joukosta.Trustpilot-arvosanamme perustuu meistä tehtyihin arvosteluihin ja se lasketaan muun muassa arvosteluiden lukumäärän sekä tähtiluokituksen perusteella.
THVs
Tuula Helena Virtanen sanoo:

Nopea asiointi, selkeät lainanhakuohjeet. Luotettavuus!

30. joulukuuta 2023
THHs
Terttu Hannele Hartikainen sanoo:

Hain yhdistelylainaa monelta pankilta ja aina tuli pakit. Freedom rahoitus kuitenkin uskoi maksu...

29. joulukuuta 2023
RASs
Risto Antero Sivonen sanoo:

Hyvä kokemus laina myönnetty ja pikalainat maksettu,helpottaa kovin mun elämää suuri helpotus Suurki...

22. lokakuuta 2023