Kuinka suuri on lainani kuukausittainen maksuerä?

Freedom Rahoituksen kautta kilpailutetun lainan kuukausittainen maksuerä riippuu monista asioista. Kuukausierä on käytännössä kuukausittainen lainan lyhennys, jonka lisäksi sen päälle tulee mahdollinen tilinhoitokulu tai laskutuslisä. Nämä maksut ovat luotonmyöntäjäkohtaisia.

Kuukausierä vaihtelee lainanmyöntäjien ja erilaisten lainatuotteiden mukaan. Käytännössä kilpailutetun lainan määrä, laina-aika, korko sekä mahdolliset muut kulut yhdessä määräävät kuukausieräsi suuruuden. Sen suuruus selviääkin vasta hakemusta kilpailuttaessasi ja mahdollisia lainatarjouksia vastaanottaessasi. Näin ollen voit mahdollisia lainatarjouksia saadessasi vertailla niiden välisiä kuukausilyhennyksiä ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Vertaile mahdollisten lainatarjousten kuukausieriä

Voitkin räätälöidä itsellesi sopivan maksuaikataulun, jonka puitteissa voit toivoa itsellesi sopivaa 1-15 vuoden takaisinmaksusuunnitelmaa omien taloudellisten resurssien mukaisesti. Nyrkkisääntönä yleisesti ottaen on se, että lyhyissä takaisinmaksuajoissa on suurempi kuukausierä ja pidemmissä takaisinmaksusuunnitelmissa kuukausilyhennykset ovat pienempiä.

Lainan lyhennykseen liittyviä asioita onkin hyvä pohtia monelta kantilta päätöstä tehdessä, jotta löydät talouteesi optimaalisimman lainaratkaisun.

Suunnittele sopivan kokoista kuukausierää jo lainaa kilpailuttaessasi

Voit jo lainan kilpailutusvaiheessa pohjustaa tulevaa lainan takaisinmaksusuunnitelmaa. Sivustollamme onkin sinun päätöksenteoksen tueksi suuntaa antava lainalaskuri, jonka avulla voit testailla erilaisten takaisinmaksuaikojen vaikutusta kuukausierän suuruuteen.

Lainalaskin auttaa sinua yleisemmällä tasolla hahmottamaan suuntaa antavaa takaisinmaksusuunnitelmaa. Tässä kohtaa kannattaa myös laskea omia kuukausittaisia menoja ja varata hieman pelivaraa yllättävien kulujen varalle. Tällä perusteella voi tehdä karkean arvion siitä, miten paljon sinulla olisi mahdollisuutta lyhentää lainaa jokaisena kuukautena.

Huomiothan myös, että kuukausieräsi saattaa muuttua laina-aikana, mikäli lainasi on sidottu Eurobor-korkoon. Käytännössä tämä ei kuitenkaan ole kovinkaan yleistä, vaan lainan korko muuttuu lähinnä suurien markkinakorkojen muutosten myötä. Korot eivät lähtökohtaisesti muutu, mutta tieto on hyvä tarkistaa lainasopimuksesta – nämä asiat selviävät lainan ehdoista, jotka on aina syytä lukea huolellisesti.

Lue mitä asiakkaamme ovat sanoneet meistä

4,7/5, perustuu 2 818 arvosteluun
Kaikki Zmartan kautta lainaa ottaneet saavat sähköpostitse arvostelupyynnön Trustpilot-sivustolle. Kaikki saamamme arvostelut ovat profiilisivullamme, vahvistettujen asiakkaidemme arvostelut näkyvät korostettuina. Zmartan verkkosivuille nostetut arvostelut olemme valinneet arvosteluiden joukosta.Trustpilot-arvosanamme perustuu meistä tehtyihin arvosteluihin ja se lasketaan muun muassa arvosteluiden lukumäärän sekä tähtiluokituksen perusteella.
THVs
Tuula Helena Virtanen sanoo:

Nopea asiointi, selkeät lainanhakuohjeet. Luotettavuus!

30. joulukuuta 2023
THHs
Terttu Hannele Hartikainen sanoo:

Hain yhdistelylainaa monelta pankilta ja aina tuli pakit. Freedom rahoitus kuitenkin uskoi maksu...

29. joulukuuta 2023
RASs
Risto Antero Sivonen sanoo:

Hyvä kokemus laina myönnetty ja pikalainat maksettu,helpottaa kovin mun elämää suuri helpotus Suurki...

22. lokakuuta 2023