Mikä on luottopäätös ja miten se perustellaan?

Luottopäätös on luotonmyöntäjien ja pankkien tekemä lopullinen päätös siitä, myönnetäänkö hakijalle lainaa. Luottoa myöntävät rahoitusyhtiöt tekevät luottopäätöksen asiakkaan antamien tietojen sekä luottotietojen perusteella.

Alustava lainatarjous ei ole luottopäätös

Luottopäätös tulee vasta lainanhakuprosessin viimeisessä vaiheessa, kun lainahakemus on täytetty, mahdolliset luotonmyöntäjän pyytämät liitteet toimitettu ja lainatarjous hyväksytty.

Missä vaiheessa luottopäätös tehdään?

Aina ensimmäisessä vaiheessa täytetään lainahakemus, joka sitten lähetetään kilpailutettavaksi. Lainatarjousten kilpailuttamisen aikana voit saada alustavia lainatarjouksia, joissa voit nähdä luotonmyöntäjän tekemän ehdotuksen lainasummasta sekä korosta.

Lainatarjousten saapuessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä se, että osa luotonmyöntäjistä voi kuitenkin edellyttää liitteitä. Näin ollen sen pyytämät liitteet, kuten kopio viimeisestä palkkatodistuksesta tai virallisesta verotuspäätöksestä, tulee toimittaa lopullisen lainapäätöksen saamiseksi. Kaikki luotonmyöntäjät eivät kuitenkaan pyydä liitteitä, joten tietyissä lainatarjouksissa voidaan ainoastaan edellyttää lainasopimuksen allekirjoittamista lopullisen luottopäätöksen saamiseksi.

Lainan kilpailuttaminen Freedom Rahoituksen kautta käy todella nopeasti. Voit saada vastauksen lainahakemukseesi todella nopeasti – parhaassa tapauksessa luottopäätös voi tulla jopa samana päivänä, jolloin olet aloittanut lainanhaun. Näin ollen myönteisen luottopäätöksen myötä on mahdollista saada rahat tilille jopa samana päivänä.

Luottopäätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen

Luottopäätöksiä on ainoastaan kahta eri tyyppiä – se voi olla joko myönteinen tai kielteinen. Mikäli kyseessä on myönteinen päätös, lainaa myönnetään alun perin hakemasi summan verran. Luotonmyöntäjät voivat myös tehdä vastatarjouksen, jossa alkuperäistä haettua lainamäärää muutetaan pienemmäksi tai suuremmaksi asiakkaan toimittamien liitteiden perusteella.

Mikäli luottopäätös on kielteinen, lainaa ei voida myöntää. Tässä vaiheessa luotonmyöntäjät eivät yleensä perustele luottopäätöstään. Se perustuu usein kokonaisarvioon asiakkaasta, joten luotonmyöntäjät eivät erittele yksittäistä syytä luottopäätöksen kielteisyyteen.

Lue mitä asiakkaamme ovat sanoneet meistä

4,5 / 5, perustuu 642 arvosteluun
October 13, 2021
Jorma Linnakangas sanoo:

Hyvä ja nopea palvelu.

October 12, 2021
Anna-Liisa Mäntynen sanoo:

Palvelu oli kiitettävää, todella ystävällistä ja nopeaa.

October 9, 2021
Alpo Mannila sanoo:

Freedom Rahoitus lähestyi minua ja halusi kilpailuttaa lainani ja siihen suostuin. Kilpailutus tapahtui todella nopeasti ja koko prosessi oli vaivaton. Olen hyvin tyytyväinen Freedom Rahoituksen toimintaan jo toista kertaa.

October 3, 2021
Ari Hirvonen sanoo:

No hyvä että otitte yhteyttä. Asiakaspalvelija oli ihminen. Kiitos

Lue lisää arvosteluja